Week van de Werkstress: breng stress onder de aandacht

Week van de Werkstress: breng stress onder de aandacht 1

De Week van de Werkstress vindt dit jaar plaats van 14 tot en met 18 november. Deze week is bij uitstek geschikt om werkstress onder de aandacht van werknemers te brengen. Het thema van dit jaar is ‘Mentaal en fysiek sterk’. Zet jij het onderwerp ook op de agenda in je organisatie?

Dit jaar is er niet alleen aandacht voor de mentale staat van werknemers, maar ook voor fysiek lekker in je vel zitten. Er is een groot personeelstekort, werknemers moeten na het thuiswerken vanwege de coronapandemie op zoek naar een nieuwe werk-privébalans en steeds meer jonge werknemers ervaren stress op het werk. Werknemers hebben behoefte aan een goede balans tussen stress en energie. Het thema ‘Mentaal en fysiek sterk’ sluit hierbij aan. 

Subthema’s

In de Week van de Werkstress is er daarnaast aandacht voor drie actuele thema’s. 

    • Jongeren en werkstress: werknemers tot 35 jaar hebben steeds vaker psychische klachten en burn-outs door stress op het werk. Relatief nieuwe bedrijven groeien vaak snel, dat leidt tot een hoge werkdruk en stress. 

    • Werk-privébalans: sinds de coronapandemie is de mogelijkheid tot thuiswerken voor veel organisaties eerder regel dan uitzondering. Hybride werken heeft veel voordelen, maar kan nadelig uitpakken voor de werk-privébalans. 

    • Werkplezier: het is belangrijk om te focussen op werkstress, maar dat is wel een negatief aspect. Het is niet alleen belangrijk om werkstress te voorkomen, maar ook om de aandacht te verleggen naar werkplezier.  

Word kennispartner

Elke organisatie kan meedoen met de Week van de Werkstress. Je kunt de deelname aan de week zo groot of klein maken als je zelf wilt. Het belangrijkste is dat je even stilstaat bij het onderwerp. Bijvoorbeeld door alle werknemers uit te nodigen voor een lunchlezing, een tafelvoetbaltoernooi te organiseren of door een les bureaustoelyoga aan te bieden. 

Op de website van de Week van de Werkstress kun je aangeven dat je meedoet door het statement te ondertekenen. Of ga nog een stapje verder door partner te worden. Als je kennis aanlevert over het thema werkstress, bijvoorbeeld door te vertellen wat jij doet om werkstress tegen te gaan, ontvang je een digitale banner die je op de website van je organisatie kunt plaatsen.   

Opening van de Week van de Werkstress

De week wordt officieel geopend op maandag 14 november. Op Avans Hogeschool Breda trappen Hanneke van den Bout (directeur Gezond en Veilig Werken bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Elwin Wolters (directeur OVAL) de week af. Na de opening voelen studenten HRM hen aan de tand tijdens een interview à la College Tour. Verder spreekt onder andere voormalig langebaanschaatser Mark Tuitert over persoonlijke ontwikkeling en gedrevenheid. Aanmelden is mogelijk via deze link


Bron: Week van de werkstress</em

Scroll naar boven